Despre Noi

Fondatori

Alexandru Dancu : Fondator

Alex este inginer si doctor în Inginerie la Universitatea Tehnică Chalmers, Suedia.

După doctorat s-a concentrat pe proiecte orientate către dispozitive de suport (assitive tech) pentru oameni cu deficienta de vedere si oameni in varsta. A lucrat ca Inginer in dezvoltare de produse electronice in Romania si Germania.
A lucrat in timpul cercetării sale in Suedia, Singapore și MIT Media Lab din SUA, iar in ultimii ani la Berlin Institute of Health in dezvoltarea de produse electronice.
La StartAgro Alex dezvolta partea de automatizare in interiorul serelor, in special controlul temperaturii folosind sistemul eficient geotermic care isi propune sa scada drastic costul de incalzire al serelor in timpul iernii.

Sebastian Mindroiu : Fondator

Sebastian este arhitect, designer și expert în domeniul ospitalității, cu o experiență de peste 10 ani în colaborarea cu jucătorii cheie ai pieței din România.

Pe lângă activitatea sa de arhitect este membru fondator în mai multe companii din diverse domenii, de la proiectare, la management de restaurant sau IT.
Sebastian urmeaza un Executive MBA in cadrul WU Executive Academy, Vienna.

La StartAgro Sebastian se ocupa de proiectarea si implementarea constructiei, precum si de executia sistemelor de climatizare.

Misiunea StartAgro

Obiectivul StartAgro este de a revoluționa agricultura viitorului prin construcția de sere industriale inteligente.

Pentru a atinge acest obiectiv StartAgro trece printr-o etapă de cercetare de un an, atât în ​​sezonul de vară, cât și în timpul iernii și strânge date pentru a optimiza construcția.

Echipa de proiect compară datele cu agricultura tradițională dezvoltată într-un mediu de creștere clasic: solar și aer liber.

CSR

StartAgro este un proiect inceput in anul 2019 in cadrul Young Leaders Program organizat de Institul Aspen Romania. Selectat proiectul câștigător al anului, StartAgro a primit AFN Grant la Aspen Gala 2019.

Din poziția de inovator în agricultură, StartAgro poate adresa o serie de probleme fundamentale pentru România și poate veni în ajutorul companiilor ce derulează programe de responsabilitate socială.

Probleme identificate

  • 45% din populația României trăiește în zone rurale
  • 25% din populatia Romaniei se ocupa cu agricultura [sursa]
  • In 2019 Romania a importat de 49 de ori mai multe rosii decat a exportat. [sursa]
  • 7% din fermieri au sub 45 de ani
  • 9.700.000 de români sunt plecaţi în afara graniţelor [sursa]

StartAgro poate dezvolta sere în mediul rural pentru a asigura dezvoltarea regională, pentru a încuraja repatrierea și pentru a construi comunități locale, unite prin agricultură sustenabilă.